Flere tips om at undgå tørt hår

Flere mulige årsager til tørt hår

 

Her på vores blog om hårmode tog vi i sidste uge hul på en lille føljeton omhandlende mulige fejlkilder du kunne overveje, hvis du døjer med for tørt hår.

Overskrifterne, som du fik uddybet i sidste uge var:

 1. For snavset hår
 2. Tro ikke, at olie er din moisturizer
 3. Brug af vandbaserede produkter uden forsegling

Her giver din frisør dig et par mulige årsager mere:

 1. For lidt moisturizing:
  Ligesom din krop kan mangle væske, før din hals faktisk føler tørst, således kan dit hår også have brug for moisturizing / fugt, allerede før det fornemmes tørt og ”sprødt”. Start derfor med at give dit hår moisturizer mindst én gang om dagen. Hvis dit hår føles for vådt og fedtet i de følgende timer, kan du blot sætte din moisturizing behandling ned til hver anden dag. Føles dit hår derimod stadig for tørt, kan det være nødvendigt at fugte det to gange om dagen i stedet for én.
 2. Forsømmelse af re-moisturizing efter hårvask:
  At sæbe hår ind er lidt af et paradoks, hvad angår moisturizing. For samtidig med, at du jo gør dit hår vådt, så fjerner du også du også det snavs og de naturlige olier, som faktisk er med til at indkapsle / binde fugten til håret. Så i en vis forstand bliver dit hår faktisk som en tørretumbler, jo længere du har håret under bruseren. Og du får samme tørre, knirkende fornemmelse som tumblet tøj, når dit hår tørrer igen. Så sørg altid for at bruge en deep conditioner efter hver hårvask – fulgt op af din moisturizer og forsegling.

Læs de sidste tips til at undgå tørt hår i næste uge. Herunder får du overskrifterne:

 1. Brug af styling produkter som moisturizers
 2. Fokus på hårrødder i stedet for hårspidser
 3. For megen moisturizing
 4. For langvarige hårbehandlinger

 

 

3672 replies

Kommentarer er lukkede.