Flere gode råd imod tørt hår

Her får du nogle bud på, hvad det kan skyldes, hvis dit naturlige hår stadig er knastørt, selvom du mener, du har prøvet alt

Du har sikkert hørt det igen og igen, at fugtgivende produkter – eller moisturizers – betyder alt, når det drejer sig om at give dit naturlige hår sundhed. Alligevel kæmper mange med at holde deres naturlige krøller, bølgede hår osv. sundt, blødt og fugtigt. Måske kender du selv det, at ligegyldigt hvad du gør, så er dit hår stadig som en tot hø? Her giver din frisør dig en række mulige årsager:

Først og fremmest, drikker du nok vand? Husk at drikke rigeligt frisk dansk postevand hver dag! Det hjælper på din frisk- og sundhed, samt afspejler sig også i håret.

 1. For snavset hår:
  Formålet med moisturizers er jo, at man påfører håret et fugtgivende produkt, der trænger igennem det ydre lag af hvert hår for at tilføre fugt til det indre lag. Men har du for megen snavs siddende i det ydre lag, er der relativt lille chance for, at moisturizeren når derind, hvor det er nødvendigt.
 2. Tro ikke, at olie er din moisturizer:
  Med undtagelse af ganske få olier såsom kokosolie, som faktisk ER i stand til at trænge ind i hårstrengen, vil olier altid sætte sig UDENPÅ det enkelte hår. For olien er blot et tætningsmiddel (eller fugemasse om du vil) og ikke en moisturizer / fugtgiver til håret. Oliens funktion er altså primært at ”låse fugten inde” – altså at HOLDE på fugten. Den er dermed IKKE en fugtforsyner i sig selv. Faktisk kan du skade dit tørre hår yderligere, hvis du påfører det olie uden at have givet det moisturizer først. For så er det så at sige ”tørheden du låser inde”. (OBS: Har du hair extensions med Keratin skal du ALDRIG benytte olie eller olie baserede produkter)
 3. Brug af vandbaserede produkter uden forsegling
  Præcis lige som olier ikke er effektive som moisturizers, er vandbaserede produkter – og vand i sig selv – absolut heller ikke. Kun hvis vandindholdet er ”lukket inde”/forseglet, undgår du, at vandet med det samme fordamper ud af hårstrengens indre lag.

Læs de næste punkter med mulige moisturizing fejltagelser i de kommende ugers blogindlæg om hårmode. Her får du overskrifterne som appetitvækker:

 1. For lidt moisturizing
 2. Forsømmelse af re-moisturizing processen efter hårvask
 3. Brug af styling produkter som moisturizers
 4. Fokus på hårrødder i stedet for hårspidser
 5. For megen moisturizing
 6. For langvarige hårbehandlinger
5474 replies

Kommentarer er lukkede.