Lidt historie om extensions – en historie om hårfin balance

 

history-01Vi går meget op i at kende vore extensions helt ud i hårspidserne, og derfor er det vigtigt med kendskab til både produktets egenskaber og dets historie

 

Hair extensions kan synes som en ny opfindelse, men i virkeligheden har kunstig hår forlængelse eksisteret helt tilbage til oldtiden, hvor både mænd og kvinder kunne bære parykker.

 

Siden da har kunstigt hår (parykker, extensions mv.) eksisteret i større eller mindre grad. Behovet for hår extensions har altså i den ene eller den anden form været aktuelt nærmest altid. Tidligere har det blot heddet noget andet end extensions. Men ønsket om at smykke sig, at gøre håret fyldigere, længere mv. har – naturligvis – altid eksisteret .

 

Se med hvilke hair extensions metoder du kan få lækkert langt hår

 

Både i det gamle Egypten og senere i Europa gik både mænd og kvinder som sagt med parykker. Langt senere – i begyndelsen af 1800 tallet var kunstigt hår ganske vist ildeset i en periode, men der gik ikke længe, før kunstigt hår (datidens extensions), parykker og ”aftagelige toppe” igen var inde i varmen.

 

Endnu senere igen – i 1980erne udviklede stylist frisøren, Simon Forbes en måde at fiksere det kunstige hår med ens eget på. Således kunne håret blive op til 70 cm og få øget volumen.

 

Det vigtigste i denne teknik er, at man med hjælp af særlige præparater (lim, keratin eller andet materiale) knytter kunstige hårtråde til det naturlige hår i en afstand af 1 cm fra hårrødderne.

 

For denne ”opfindelse” har Simon modtaget en prestigefyldt pris fra den britiske sammenslutning af frisører. Det er også ham, der har fået ideen til ikke kun at ændre længden og omfanget af håret, men også hårfarven ved hjælp af extensions.

 

Forbes selv bruger kun kunstige fibre i sin hår extensions metode, da han finde det mere hygiejnisk og æstetisk. Men verden over har det naturlige hår opnået stadig større popularitet, fordi det – selvføligelig – ser mere naturligt ud og samtidig føles blødere og mere silkeagtigt end det kunstige.

 

Sidst i det 20. århundrede, hvor glat og skinnende hår kom på mode igen, var afrikanerne også nødt til at være kreative for at få det glatte hår. De flettede således også extensions fast med deres eget hår helt tæt på hovedbunden og fik ved brug af de farvede extensions pludselig mulighed for at prøve sig af som blondiner.

 

Se vores priser på smukke og billige hair extensions

histoty-02

Fra omkring årtusinde-skiftet er extensions heldigvis blevet en meget mere økonomisk overkommelig mulighed for alle, og altså ikke længere kun en luksus for de rige og berømte.

 

Victoria Beckham er ofte blevet anerkendt som eksponent for den nyeste mode indenfor hår extensions. Den store offentlige interesse omkring hende og hendes mand (David Beckham), som begge bliver fotograferet konstant og derfor dagligt findes på forsiden af alverdens magaziner, har øget opmærksomheden omkring det, at kunne skifte look fra dag til dag.

 

At kunne gå så markant fra kort til langt, fra lyst til mørkt, fra fyldigt til glat hår osv., som hun gør fra den ene dag til den anden, er naturligvis kun muligt ved brug af bl.a. extensions. Og med sit eksempel har Victoria Beckham været medvirkende til et ret afgørende vendepunkt indenfor frisørkunsten, hvor brugen af extensions i dag er en helt naturlig del af dagligdagen i næsten enhver frisørsalon.

 

I dag bruger almindelige mennesker extensions af vidt forskellige årsager.
Teenagere får extensions for at få det flotte lange hår, ældre kvinder forsøger sig ofte med extensions for at supplere det tynde hår, og rigtigt mange kvinder bruger kun extensions til særlige lejligheder.

 

Afhængig af behov, økonomi og smag kan man også i dag få extensions i rigtig mange forskellige farver og kvaliteter, røde, sorte, brune, blonde, syntetiske, naturlige mv. Så mulighederne synes efterhånden ubegrænsede. Hvordan mon det ser ud om 10 år?

 

Vi fra Goldlock glæder os meget til fra nærmeste hold at følge og tage del i den videre udvikling indenfor extensions.